Go Back
Skriv ut

Dubbelmarinerad Fläsfilé med ugnsrostade grönsaker

Maträtt Middag
Förberedelser 4 timmar
Tillagningstid 35 minuter
Portioner 6

Ingredienser

  • 900 gram Fläskfilé

Marinad 1

  • 1,5 sk Vitlöksklyfta, krossad
  • 3/4 dl Vatten
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 3/4 dl Olivolja
  • 3 st Kvistar Persilja

Marinad 2

  • 3/4 dl Olivolja
  • 3 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Tamarisoja
  • 0,5 dl Honung
  • 3/4 tsk Salt
  • 1,5 st Vitlöksklyfta, hackad
  • 1,5 dl Persilja, hackad
  • 3/4 Citron, rivet skal

Grönsaker

  • 1 st Brocoli, stor
  • 1 st Aubergine, stor
  • 2 st Röd paprika
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Röd lök
  • 2 st Sötpotatis, stora
  • 1 paket Körsbärstomater på kvist
  • Olivolja
  • Timjan

Instruktioner

  1. Putsa filen fri från hinnor och senor.

  2. Marinad 1:

    Blanda samman allt i dubbla påsar och lägg ner köttet. Låt stå minst 4 timmar eller över natten.

  3. Ta upp köttet och släng marinaden. Torka av köttet och bryn det runtom i smör och olja på medelvärme.

  4. Sätt på ugnen 150 grader.

  5. Sätt i en ugnstermometer i köttet och lägg ner i en ugnssäker form.

  6. Låt temperaturen komma upp till 70 grader, dvs innetemperaturen.

  7. När den är klar, tar du ut köttet och låter den vila i ca 10 minuter innan du skär upp köttet. Ska du äta köttet dagen efter lägger du den i kylen tills dess.

  8. Marinad 2:

    Ta ut köttet ur kylskåpet om du gjorde ordning den dagen innan.

    Blanda samman marinad 2.

  9. Skär filen i tunna skivor och lägg upp på ett uppläggningsfat.

  10. Skeda sedan lite marinad 2 över skivorna. Servera sedan resterade vid sidan om.

  11. Grönsakerna:

    Skölj och grovhacka grönsakerna och lägg på en ugnsplåt

  12. Häll över olivolja, salt och timjan och blanda väl med grönsakerna.

    In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter

  13. Rör om efter ca 15 minuter och därefter lägger du Körsbärstomaterna på kvist överst ovanpå grönsakerna.

  14. Klart att servera!