Go Back
Skriv ut

Blomkålsmos

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 1 Stort Blomkålshuvud
  • Salt
  • Smör

Instruktioner

  1. Skölj av ditt blomkålshuvud och dela den sedan grovt.

  2. Lägg allt i en stor kastrull och fyll den med vatten så att du täcker blomkålen.

  3. Salta vattnet rikligt.

  4. Låt de koka tills de blir mjuka, lite hårda i mitten.

  5. Häll av allt vatten och låt stå och ånga av sig en stund.

  6. Häll av de vatten som kommer efteråt.

  7. Häll över i den skål du ska servera i eller låt vara kvar i kastrullen

  8. Pressa blomkålen med en gaffel eller potatisstomp.

  9. Tillsätt salt och smör.

  10. Pressa och blanda runt allt tills du tycker att det ser bra ut.

  11. Smaka gärna av ifall mer salt behövs eller smör.

    Klart att servera!