Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
LCHF-Semlor, Gluten- och Sockerfria
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
14
minuter
minuter
Måltid
Bakverk
Portioner
16
st
Ingredienser
8
st
Ägg
6
msk
Sötströ
1,5
msk
Kardemumma, malen
1
tsk
Vaniljpulver
2
dl
Grädde
4
dl
Mandelmjöl
4
msk
Kokosmjöl
4
tsk
Fiberhusk
4
tsk
Bakpulver
1
krm
Salt
Ett ägg sedan till penslingen utöver de 8 som är i smeten.
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa samman ägg, sötning, kardemumma och vaniljpulver till en fluffig smet.
Tillsätt grädden och vispa lite till.
Blanda nu ner de övriga torra ingredienserna.
Vispa till en slät smet.
Låt den nu vila i ca 5-10 minuter.
Ta fram en plåt där du ställer upp 16 Muffinsformar.
Fyll formarna med hjälp av ett deciliter mått och en slickepott.
Fyll upp till lite mer än hälften. När dessa är fyllda penslar du dessa med ett uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter
Under tiden semlorna är i ugnen kan du göra mandelmassa.
Keyword
Bakverk