Go Back
Skriv ut

LCHF-Semlor, Gluten- och Sockerfria

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 14 minuter
Portioner 16 st

Ingredienser

  • 8 st Ägg
  • 6 msk Sötströ
  • 1,5 msk Kardemumma, malen
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Grädde
  • 4 dl Mandelmjöl
  • 4 msk Kokosmjöl
  • 4 tsk Fiberhusk
  • 4 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt

Ett ägg sedan till penslingen utöver de 8 som är i smeten.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Vispa samman ägg, sötning, kardemumma och vaniljpulver till en fluffig smet.

  3. Tillsätt grädden och vispa lite till.

  4. Blanda nu ner de övriga torra ingredienserna.

  5. Vispa till en slät smet.

  6. Låt den nu vila i ca 5-10 minuter.

  7. Ta fram en plåt där du ställer upp 16 Muffinsformar.

  8. Fyll formarna med hjälp av ett deciliter mått och en slickepott.

  9. Fyll upp till lite mer än hälften. När dessa är fyllda penslar du dessa med ett uppvispat ägg.

  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter

  11. Under tiden semlorna är i ugnen kan du göra mandelmassa.