Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
Ingredienser
4
st
Portionsbitar lax
5
st
Pilgrimsmusslor
1
st
Morot
1
st
Broccoli
10
cm
Purjolök
3
dl
Grädde
1
dl
Mjölk 3%
salt, vitpeppar, dill
3
msk
Fiskfond
Instruktioner
Skär laxen i mindre bitar
Dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar, 50/50 så att säga
Dela moroten i mindre slantar och dela till 50/50
Dela broccolin i mindre bitar
Skiva purjolöken tunt
Smörstek moroten, purjolöken och broccolin lite lätt innan du häller mer mjölken och grädden
Häll även ner fiskfonden och låt allt koka upp
Sänk värmen och lägg ner laxen, rör runt försiktigt
Smaka av med salt, peppar och dill
Jag lät min soppa stå och sjuda i ca 20 minuter. Har du gjort laxbitarna stora kolla då så att de är genomkokt.
När det är ca 5 minuter kvar lägger du ner pilgrimsmusslorna och rör runt.
Klart att servera!
Keyword
Soppa