Go Back
Skriv ut

Fisksoppa med lax och pilgrimsmusslor

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st Portionsbitar lax
  • 5 st Pilgrimsmusslor
  • 1 st Morot
  • 1 st Broccoli
  • 10 cm Purjolök
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk 3%
  • salt, vitpeppar, dill
  • 3 msk Fiskfond

Instruktioner

  1. Skär laxen i mindre bitar
  2. Dela pilgrimsmusslorna i mindre bitar, 50/50 så att säga
  3. Dela moroten i mindre slantar och dela till 50/50
  4. Dela broccolin i mindre bitar
  5. Skiva purjolöken tunt
  6. Smörstek moroten, purjolöken och broccolin lite lätt innan du häller mer mjölken och grädden
  7. Häll även ner fiskfonden och låt allt koka upp
  8. Sänk värmen och lägg ner laxen, rör runt försiktigt
  9. Smaka av med salt, peppar och dill
  10. Jag lät min soppa stå och sjuda i ca 20 minuter. Har du gjort laxbitarna stora kolla då så att de är genomkokt.
  11. När det är ca 5 minuter kvar lägger du ner pilgrimsmusslorna och rör runt.
  12. Klart att servera!