Skriv ut

Coq au Vin

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser

  • 750 gram Kycklingfilée (eller 1 kyckling)
  • 200 gram Sidfläsk, tärnad
  • 250 gram Scharlottenlök, hackad
  • 200 gram Champinjoner, hela
  • 1 st Morot, slantar
  • 1,5 dl Rött vin
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Lagerblad
  • 2 msk Timjan
  • 1 st Citron
  • Salt, peppar - mycket

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Har du kycklingfilé så kanske det blir 6 bitar på en filé så vet du hur stora bitar jag hade.

  2. Sätt på din potta för att få igång stek funktionen - Brown/Saute - den piper när den är klar för att börja steka.

    Har du en vanlig Potta så ta fram en stekpanna och lägg i lite fett.

  3. Bryn kycklingen lite tillsammans med sidfläsket i din potta eller stekpanna.

  4. Lägg nu i resten, dvs slanta moroten, hela champinjoner och den hackade schalottenlöken. Alla kryddor. Vad gäller citronen så rev jag ner lite gult skal.

    Använder du en vanlig potta så häll över allt i din potta och tillsätt alla kryddor.

  5. Rör runt och ändra om nu till Meat/Stew och sätt in tiden på 20 minuter. Glöm ej att stänga ventilen så att du kan tryckkoka.

    Vanlig potta så ställ in den på lågtemperatur och 3-4 timmar.

Receptanteckning

Till detta serverar du blomkålsris eller som vi gjorde, smörstekte broccoli.

Tänk på att låta den vänta ca 10 minuter innan du öppnar locket, just för att trycket ska sjunka.

Smaklig måltid