Skriv ut

Gulaschsoppa LCHF

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 8

Ingredienser

  • 700 gram Benfri Högrevsbit
  • 2 st Gullök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Gul paprika
  • 1 st Organge paprika
  • 3-4 msk Kalvfond
  • 2 msk Tomatpure
  • 2-3 msk Worcestershiresås
  • 2 msk Spiskummin
  • 2-3 msk Paprikapulver
  • 2 tsk Cayennpeppar
  • 2 msk Persilja
  • 2 msk Timjan
  • Salt, peppar - mycket
  • 3 st Lagerblad
  • 1 st Lagom stor kålrot
  • 2 dl vatten eller rött vin ifall du har det öppnat.

Instruktioner

  1. Skär köttet i små bitar, ca 1x1 cm och lägg i din potta.

  2. Skär även lök, paprika och kålroten i små tärningar och lägg ner i pottan.

  3. Riv vitlöken fint och lägg ner samt alla kryddor.

  4. Rör runt allt innan du sätter på din Potta.

  5. Crock-Pot Express - denna ställer du in på Meat/Stew och 35 minuter. Tänk på att stänga ventilen så att du får upp trycket.

    Vanlig Crock-Pot - ställ in på lågtemperatur och 6 timmar

Receptanteckning

Servera tillsammans med en skred Créme fraiche och lite färsk persilja eller timjan som du strör övan på. Tänk på att inte öppna locket direkt, utan låt trycket sjunka innan - vänta ca 10 minuter.

Smaklig måltid!