Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Blomkålstabbouleh med skinka
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid
Tillbehör
Portioner
4
Ingredienser
1
stort
Blomkålshuvud
1
st
Saft från 1 Citron
2-3
msk
Olivolja
1
dl
Persilja
Salt, peppar
2-3
st
Tomater
1
st
Röd lök
400
gram
Skinka
Instruktioner
Börja med att pressa ut citronsaften.
Bryt blomkålen i buketter och mixa dem till en grynig konsistens.
Häll upp blomkålsröran i en stor skål och häll över den pressade citronen.
Tillsätt olivolja, hackad persilja, salt och peppar. Blanda runt ordentligt.
Skär tomaterna i mindre bitar och hacka rödlöken.
Blanda ner tomaterna och rödlöken i skålen med blomkålen och rör runt ordentligt.
Smaka av ifall mer persilja behövs, salt och peppar eller olivolja.
Servera på ett uppläggningsfat tillsammans med några kvistar persilja.