Go Back
Skriv ut
Djävulsöga

Djävulsöga

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 3 dl Riven morot
  • 3 dl Riven kålrot
  • 3 dl Riven zucchini
  • 2 burkar Mutti, pizzasås
  • 1 msk Tomatpure
  • 1 msk Paprikapulver
  • 2 msk Örtsalt
  • 4 st Ägg, dvs 1 ägg per person
  • Smör att steka i eller kokosfett

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken och stek den sedan i rikligt med smör tills den fått färg.

  2. Därefter lägger du ner köttfärsen som du steker.

  3. Lägg ner alla rivna grönsaker och rör runt, tillsätt pizzasåsen, tomatpuren, och kryddorna. Rör runt och låt koka upp.

  4. Låt stå och små puttra i ca 20 minuter. För mer smak låter du den bara stå längre.

  5. När du känner att den snart är klar, knäcker du ner x-antal ägg per person i köttfärsen. Glöm ej att göra små gropar först för äggen. Salta äggen.

  6. Därefter säker du värmen till 2:an och låter ett lock vara på i ca 10 minuter tills äggen är klara. Vill du ha hårdkokt kör du längre tid.

  7. Nu gör vi vår djävulsöga barnvänlig men vill man så kan man tillsätta chili, cayennepeppar för att få den lite mer het.

  8. Jag serverade en klick gräddfil eller majonnäs till.