Börja med tomatsåsen, skala och finhacka den gula löken, vitlök och stek den lätt. Den ska inte brännas.
Tillsätt krossade tomater, fonden, tomatpure, salt, peppar och balsamvinäger. Låt små puttra i ca 30 minuter. Dra bort från plattan och krydda med oregano och basilika. Låt vara.Undertiden du gör detta kan du ha rivit zucchini med en potatisskalare, lägg i ett durkslag, ha över lite salt och låt vara i 20 minuter för att så mycket vätska ska dras ur de.
Köttbullarna, finhacka löken eller riv den fint i ett rivjärn. Blanda samman allt och låt stå och dra en stund.
Rulla därefter lagom stora köttbullar som du sedan steker i en stekpanna.
Därefter steker du hastigt zucchinin i stekpannan med lite olja, blanda sedan zucchini med lite tomatsås och lägg upp på ett stort fat.Resten av tomatsåsen häller du över köttbullarna och serverar.