Skriv ut

Fylld paprika med skinka

Portioner 2

Ingredienser

  • 2 st gul paprika
  • 1 st gul lök
  • 150 gram rökt skinka
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl créme fraiche
  • smör att steka i
  • 100 gram riven ost
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Dela paprikorna och ta bort fästet. Lägg de i en ugnssäker form.

  3. Finhacka löken och fräs den i smör tills den blir mjuk.

  4. Skär skinkan i mindre bitar och fräs den tillsammans med löken.

  5. Krydda med paprikapulver. Blanda ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  6. Fyll paprikorna med blandningen och toppa med riven ost. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

  7. Serveras med en grönsallad med lite olivolja.