Skriv ut

Räksallad med dillmajonnäs

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 500 gram Räkor med skal
  • 4 st Ägg
  • 2 st Avokado
  • 1/2 Gurka
  • En skvätt citron
  • svartpeppar, salt
  • 4 st Romanosallad
  • 2 nävar Spenat
  • Dillmajonnäs
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 msk dill, fryst
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Blanda dillmajonnäsen och ställ den i kylskåpet under tiden du förbereder det andra.

  2. Skala räkorna

  3. Koka äggen

  4. Dela, kärna ur avokadon och tärna avokadon

  5. Skär gurkan i mindre bitar

  6. Blanda samman avokado, gurka, citronsaft, flingsalt och peppar

  7. Fördela salladen på två tallrikar, lägg över avokadoblandningen och toppa med räkorna

  8. Skala äggen och dela äggen, lägg bredvid och klicka ut dillmajonnäsen