Skriv ut

Lammfärsgryta

Portioner 6

Ingredienser

  • 600 gram lammfärs
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine
  • 1/2 rotselleri
  • 5 st morötter
  • 8 st soltorkade tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 liten burk gröna oliver
  • 1,5 dl kalvfond
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt , peppar
  • 1 burk krossade tomater

Instruktioner

  1. Finriv rödlöken, morötterna, rotsellerin och hacka auberginen och soltorkade tomater till småbitar.
  2. Häll ner fonden och kryddorna - rör runt.
  3. Bryn lammfärsen lätt
  4. Häll sedan ner i Crock-Pot och häll över bruken med krossade tomater
  5. Rör runt så allt blandas.
  6. Ställ nu på LÅG TEMP - 6-8 timmar
  7. När det är ca 20 minuter kvar häller du i 2 - 3 dl grädde om du vill få den mer lös.
  8. Vincent fick ris till sin mat medan vi andra tog en brödbit och åt de som soppa.