Skriv ut

Julskinka

Ingredienser

  • 2 kg julskinka
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 5 + 5 st kryddpeppar/Vit peppar
  • 3 st lagerblad

Griljeringen

  • 3 msk senap
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 ägg gula
  • 3 msk riven parmesan

Instruktioner

  1. grovhacka moroten
  2. grovhacka löken
  3. skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
  4. lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
  5. häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
  6. lägg ner även moroten, löken och kryddorna
  7. sätt i en termometer
  8. lågtemperatur, 9 timmar
  9. Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader

  10. blanda samman ägg och senap
  11. blanda samman pofiber och mandelmjöl, lite peppar och den rivna parmesanen
  12. skär bort svålen från julskinkan
  13. smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran
  14. klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan
  15. grädda i ugnen ca 15 - 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg