Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Julskinka
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Tillagningstid
6
timmar
t
Måltid
Tillbehör
Ingredienser
2
kg
julskinka
1
morot
1
gullök
5 + 5
st kryddpeppar/Vit peppar
3
st lagerblad
Vatten
Griljeringen
3
msk
senap
2
msk
pofiber
2
msk
mandelmjöl
1
ägg gula
3
msk
riven parmesan
Instruktioner
Grovhacka moroten
Grovhacka löken
Skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
Lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
Häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
Lägg ner även moroten, löken och kryddorna
Sätt i en termometer, Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.
Lågtemperatur, 9 timmar - men håll koll på termometern så de inte blir för torr.
Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader
Blanda samman ägg och senap i en skål.
Blanda sedan samman pofiber och mandelmjöl i ytterligare en skål, lite peppar och den rivna parmesanen.
Skär bort svålen från julskinkan och häng ut till fåglarna så de får njuta av svålen.
Smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran.
Sedan klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan,
Grädda i ugnen ca 15 - 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg
Keyword
Crock-Pot