Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Biff Stroganoff med blomkålsris
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Måltid
Middag
Portioner
4
portioner
Ingredienser
500
gram
lövbiff
1
st
gul lök
250
gram
champinjoner
2
st
vitlöksklyftor
2
dl
vitt vin
3
tsk
dijonsenap
2
msk
tomatpuré
1-2
dl
grädde
1,5
msk
Oxfond
en skvätt soja - Tamaris
Salt och Peppar
1-2
st
Blomkålshuvud, beror lite på hur stora de är
Instruktioner
Börja med att strimla lövbiffen, hacka löken, dela champinjonerna.
Stek allt sedan med rikligt med smör.
Lägg över i en gryta, Pressa ner vitlöken, fonden, dijonsenap, tomatpuré och det vita vinet.
Rör runt så att allt blandas väl och låt koka upp.
Tillsätt grädden, en skvätt soja och Salt, peppar.
Sänk värmen och låt stå och småputtra medan du förbereder blomkålsriset.
Vill du tjocka på såsen kan du reda med philadelphia ost, ca 100 gram
Riv blomkålen med ett grovt rivjärn.
Stek detta sedan i rikligt med smör, smaksätt med salt och peppar.
Nu smakar du av biff stroganoffen och tillsätter salt efter smak och tycke.