Börja med att skala och hacka löken tillsammans med vitlöken.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
Ta fram en stor kastrull så att du kan fräsa löken och vitlöken en stund själv innan du häller ner resten av rotfrukterna.
Nu tillsätter du vatten, börja med det som står i receptet så kan du spä mer på slutet. Samt tillsätt fiskfonden.
Låt koka upp och sänk sedan värmen så att det får stå och små puttra tills rotfrukterna blivit mjuka.
Under tiden rotfrukterna små puttrar grovhackar du fisken i lagom stora bitar.
Ta av kastrullen och ta fram din stavmixer, nu mixar du din soppa slät.
Rör runt och tillsätt salt och peppar efter tycke och smak.
Nu häller du ner dina hackade fiskbitar och rör runt så att alla bitar hamnar i soppan och under ytan. Försök att inte röra mer.
Sänk värmen till 2:an och lägg på ett lock. Låt små puttra i några minuter tills fisken är genomkokt. Nu kan du även fylla på med mer vatten ifall du önskar det.