10stPepparkorn - jag använde både svart/vit peppar
1tskSalt
1literVatten
Instruktioner
Ta fram din Crock-Pot Express och lägg ner fläsklägget i pottan.
Häll över 1 liter vatten.
Lägg ner lagerblad, pepparkorn och salt.
Ställ in din Crock-Pot Express på Meat och ställ in timern på 60 minuter.
När den är klar, låter du trycket försvinna av sig själv. Låt den stå i ca 30 minuter, därefter öppnar du din Crock-Pot Express. Kolla först så att trycket har försvunnit.
Ta upp köttet och lägg på en tallrik, plocka av allt kött som finns på fläsklägget. Köttet kan du äta och göra något roligt med. En gräddsås eller äta som det är tillsammans med benbuljongen som soppa. Jättegott.
Sila nu vätskan och häll tillbaka vätskan i din Crock-Pot Express. Jag använder en slev som har små håll i sig för att ta upp allt som ligger löst i vätskan.
Lätt nu tillbaka benbitarna i din Crock-Pot Express tillsammans med vätskan.
Ställ nu in din Crock-Pot Express på Slowcooking, låg temperatur och 12 timmar. Jag brukar min puttra över natten.
När den är klar så häller du upp din benbuljong i glasburkar och ställer in i kylskåpet.
Jag dricker ca 2 dl benbuljong, som jag värmer i micron utan att tillsätta vatten. Jag tycker att den är godast så.Lycka till med din benbuljong!