Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Lussebullar, socker- och glutenfria
5
from 1 vote
Skriv ut
Pin Recept
Dela via Facebook
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
12
minuter
minuter
Måltid
Bakverk
Portioner
16
st
Ingredienser
8
st
Ägg
6
msk
Sötströ
0,5
gram
Saffran
2
dl
Grädde
4
dl
Mandelmjöl
4
msk
Kokosmjöl
4
tsk
Fiberhusk
4
tsk
Bakpulver
1
krm
Salt
Ett ägg till penslingen utöver de 8 som är i smeten.
Instruktioner
Sätt ugen på 175 grader.
Vispa samman ägg, sötning och saffran till en fluffig smet.
Häll ner grädde och rör runt.
Blanda de övriga torra ingredienserna så att de är klumpfria. Rör sedan ner blandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Låt svälla i ca 5-10 minuter.
Under tiden de sväller, ställ upp 16 st muffinsformar på en plåt.
Fyll alla formar till lite mer än hälften, pensla sedan lussebullarna med ett vispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Klart, nu kan du njuta av en lussebulle eller två ;-)
Perfekt att frysa in.