Tacogratäng med sallad

Detta recept har jag norpat från 56kilo.se, den är såå god.

Börja med att sätta ugnen på 200 grader, tänk på att pajdegen ska vila ca 30 min i kylskåpet så börja med att göra denna.

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 gram smör
1 ägg

  • Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg.
  • Låt vila i kylskåp 30 min
  • Tryck ut degen i en ugnsform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 min. Passa så att det inte blir bränt. Ta ut ugnsformen.

Tacofärsen
600 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
jalapenos
smör att steka i
salt

Oströra
3 dl lagrad ost
3 dl creme fraiche

  • Höj ugnen till 255 grader
  • Fin hacka löken och stek den tillsammans med nötfärsen i lite smör.
  • Blanda ner tacokryddan och vatten och låt stå och småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Fyll sedan pajskalet med nötfärsen och skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med jalapenos.
  • Blanda samman oströran och häll den över pajformen. Toppa med lite tacokrydda eller paprika krydda.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min och servera med en god sallad och guacamole

Smaklig måltid!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.