Söndagsmys – Fläskfilé med råstekt kålrot

Hej, vi är fortfarande förkylda, Vincent är mer förkyld än vanligt. Nu måste vi kurera oss inför torsdagens biopsi. Vi har ingen hockey kört denna helg just för att kroppen ska orka med att hantera förkylningen. Får se ifall han ska få vara med på gympan i skolan imorgon eller om vi ska hoppa den också.

 
Idag har vi kollat på hockeyn Kanada – Sverige, Vincent satt först still och tittade. Men sedan efter 2:a period lämnade han tv. För tråkigt, hände inget….. ha ha ha ja ja vi fick silver i alla fall.
Bättre än ingenting!
 
Middagen blev väldigt lyckad idag tyckte jag, super god!

Fläskfilé med råstekt kålrot

norpat receptet från 56kilo.se Åse.
Måltid Middag
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 1 kg fläskfilé
  • 250 g champinjon – detta hade jag glömt….
  • 3 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 paket bacon
  • 5 st soltorkade tomater
  • 4 dl grädde
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 kruka finhackad dragon
  • 2 tsk torkad dragon
  • salt , peppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Putsa och skiva fläskfilén, bryn den snabbt på båda sidorna, salt och peppar.
  • Lägg sedan i en smord ugnsform
  • skiva och hacka löken
  • knaperstekt bacon och tillsätt sedan champinjonerna och löken och vitlöken. Stek tills de får fin färg.
  • Strimla tomaterna och lägg ner tillsammans med bacon, lökröran.
  • Häll över grädde och crème fraiche, vinet och låt små puttra i några minuter.
  • Krydda med dragon, soja, fond, smaka av med salt och peppar.
  • Häll sedan såsen över köttet.
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden river du eller skivar du kålroten som du sedan steker med smör och vitlök. Stek på svag värme tills kålroten blir mjuk.
 
MUMS, så gott det är.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.