En ätlig trädgård

Sommarens odlingar

Nu är det verkligen högtid att dra igång med sommarens odlingar. Den här veckan kommer verkligen värmen till Göteborg. Igår onsdag hade vi på eftermiddagen 22 grader, vilket var helt underbart!

Det har varit rätt kallt i Göteborg, det har inte känts att sommaren varit på intågande men nu. Nu är sommaren här känns det som. Helt underbart, jag har verkligen saknat sol och värme. För några veckor sedan satte vi igång vår robotgräsklippare, Kermit som han heter. Det är Vincent som döpt honom en gång i tiden. Så gräsmattan har vaknat och mår fint. Så skönt att slippa klippa gräsmattan hela tiden, då både jag och Anders har pollenallergi. Den först tiden nu är tuff för oss men det ger sig tillslut.

Förra veckan beställde jag en pall med jord via Bygghemma.se. Så mycket enklare och smidigare än att åka 100 gånger till Plantagen eller någon annan blomsterbutik. En pall innehåller 52 st jord säckar, enkelt och smidigt för mig anser jag. Så imorgon fredag kommer leveransen med transportören.

Så fort jag har fyllt på med jord i mina planteringslådor, min syrenhäck och rabatterna blir det att direkt så alla mina fröer som jag har hemma. Det kommer att bli vaxbönor, kålrabbi, zucchini, morötter och lite annat smått och gott. Fick en tomatplanta, gurkplantor och padronplanta från en granne, så de ska få en plats i mitt växthus.

Vad ska du odla i sommar?

Som du vet kanske sedan tidigare odlar jag även sparris och de växer så det knakar nu. Det är så lyxigt att bara gå ut i trädgården och skörda lite sparris. Och gott är det om inte annat.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.