Sallad gjord på ägg, kallrökt lax och sparris

Som ni vet så älskar jag sallad framför allt till lunch. Det är enkelt, gott och variationen är oändlig. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Mums!

Kallrökt lax, ägg och sparrissallad

Måltid Lunch
Portioner 1

Ingredienser
  

  • 2 st kokta ägg
  • 100 gram kallrökt lax
  • 4 st sparris

Sallad, tomat, gurka, mozzarella

    Instruktioner
     

    • Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar.
    • Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad.
    • Smörstek sparrisen så att den mjuknar lite och dela sedan den i mindre bitar.
    • Dela äggen och lägg öve till tallriken.
    • Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen.
    • Toppa sedan med sparrisen
    • Som dressing kan man ha olivolja, gravlaxsås eller som jag hade majonnäs

    Tidigare har jag även bjudit på dessa salladsrecept:

    Räksallad

    Caesarsallad

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.