Räksallad med dillmajonnäs

Alltså wow, denna är såå himla god – bara älskar räkor!

Som tur är så bor man på västkusten och kan få tag på färska räkor, men kan man inte det så får man köpa frysta. Denna räksallad är nog en favorit hos mig.

Förra veckan var jag ute på en löptur och övade på att springa på ett nytt sätt, dvs ett annat löpsteg. Har fått hjälp av Magnus på Freefot att få ett mer naturligt löpsteg men mer om det i ett annat inlägg. Så när jag väl kom hem efter min tur, lagom mör i kroppen, så var jag glad att jag hade förberett allt. Äggen var redan kokade och räkorna skalade. Så det tog inte mer än 10 minuter innan jag satt vid bordet och åt en såå god räksallad.

Hoppas även du tycker om den!

Räksallad med dillmajonnäs

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid Lunch
Portioner 2

Ingredienser
  

  • 500 gram Räkor med skal
  • 4 st Ägg
  • 2 st Avokado
  • 1/2 Gurka
  • En skvätt citron
  • svartpeppar, salt
  • 4 st Romanosallad
  • 2 nävar Spenat
  • Dillmajonnäs
  • 1 dl Majonnäs
  • 2 msk dill, fryst
  • salt, peppar

Instruktioner
 

  • Blanda dillmajonnäsen och ställ den i kylskåpet under tiden du förbereder det andra.
  • Skala räkorna
  • Koka äggen
  • Dela, kärna ur avokadon och tärna avokadon
  • Skär gurkan i mindre bitar
  • Blanda samman avokado, gurka, citronsaft, flingsalt och peppar
  • Fördela salladen på två tallrikar, lägg över avokadoblandningen och toppa med räkorna
  • Skala äggen och dela äggen, lägg bredvid och klicka ut dillmajonnäsen 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.