Pulled Beef – såå gott!

Nu i helgen gjorde vi pulled beef, ett riktigt långkok i ugnen. Köttet ska tillagas länge på låg temperatur, så att köttet bara faller isär. För oss tog det 6 timmar innan köttet var klart, men det verkar variera lite, har sett på nätet allt från 4 till 12 timmar. Köttet vi använde oss av var högrev, riktigt gott blev det. Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock.

Pulled beef
  • ca 1 kg högrev
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl rödvin
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • (ev hackad röd chili, om du vill ha lite mer hetta)

Om du använder en lergryta så börja med att lägga den i blöt i 10 min. Dela löken och vitlöken i kvartar. Lägg lite lök i botten på grytan, lägg på köttet och toppa med resten av löken. Blanda, chilisås, rödvin, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar (ev hackad röd chili). Häll blandningen på köttet och sätt in grytan i kall ugn och sätt ugnen på 125 grader. Titta till och ös lite då och då. För oss tog det 6 timmar, testa att dra med en gaffel i köttet, det ska falla isär och bli trådigt.

Jag har även gjort egna tortillas som vi hade till när vi åt detta. Vincent åt vanliga Santa Maria Tortillas.

VI hade sallad, tomat, guacamole, riven ost och lök som tillbehör.

Tortillas

4 ägg
125 g färskost ex philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk

Vispa äggen poröst, tillsätt sedan färskosten och fiberhusk, vispa ihop.


Sätt ugnen på 150 grader


Bred smeten tunt på ett bakpapper. Lägg ytterligare ett över smeten, kavla ut så att det täcker hela plåten. Låt pappret vara kvar under tiden du gräddar det i ugnen i ca 10 min.

Ta sedan av pappret och dela i 4 lika stora bitar.
Eller så delar du på mitten eller så gör du 2 plåtar, dvs du gör de runda istället.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.