Min blodanalys från Werlabs

Då har jag gjort min årliga blodanalys från Werlabs. Jag gör en blodanalys varje år vid augusti för att se hur mina värden ser ut både när det gäller vitaminer, mineraler, blodsocker och kolestrol. Då jag för väldigt många år sedan lade om min kost till LCFH fick jag ofta höra att jag skulle få dåliga blodvärden osv något jag rätt snabbt slog hål på!

Varje år vid augusti eller september gör jag min blodanalys via Werlabs. Jag har gjort det sedan 2016 men jag har ätit LCHF/KETO sedan 2011. Då när jag lade om min kost var det väldigt många som sa att jag skulle få hjärtinfarkt, för fettat blod och jag skulle dö. Ja, än är det inget fel på mig och jag mår bättre än vad jag någonsin mått. Jag har inga problem längre med varken mage eller tarmar. Jag är inte längre överviktigt. Jag är starkare än vad jag någonsin varit!

Det som jag tycker är bra med Werlabs är att man ser hela tiden sina gamla resultat. Så jag själv kan göra en analys utav det och se om mina värden blir bättre eller sämre. Något som både jag och min vän Matilda noterade i årets blodanalys var att mina järnvärden inte går upp. De stört dök redan 2020 och bara sjunker så nu ska jag börja äta mer inälvsmat…. eller inte – jag ska köpa kosttillskott på inälvor för att se ifall jag kan få upp värdet till där jag låg 2019.

Även mina folat värden har dykt sedan sist och de vill jag gärna ha upp så det blir att beställa Folatsyra. Gissar att det hänger ihop med mina järnvärden och att jag tidigare hade B-12 brist.

Mina blodfetter, kolestrol värden är riktigt bra och det har de varit hela tiden sedan jag börjat med mina blodanalyser. Det onda LDL ligger på 2,8 och det goda HDL ligger på 2,3 och min totalkolestrol 5,1 vilket är bra även om alla läkare säger att över 5,0 så har man en ökad risk för hjärt- kärlsjukdomar.

Tidigare gjorde jag dessa testar för att stänga diskussionen över den livsstil jag har valt men nu förtiden tycker jag att det är intressant att se vad som händer i kroppen utifrån de justeringar jag gör.

Brukar du göra blodanalyser? dela gärna med dig till oss andra.

Pernilla Lantz signatur

3 kommentarer

  • Dessi

    Så himla bra att du gör detta, jag har gjort två totalt på några år 🙂 Jag gjorde deras största hälsotest i våras och blev helt förvånad av att ha grönt hela vägen på samtliga 43 markörer. Trots det mår jag inte helt bra. Har nyligen förstått att det handlar om stress, evenuellt en tarm som fungerar lite dåligt och ett dåligt fungerande lymfsystem. Så det jobbar jag på 🙂

    Har bloggat om mitt senaste provsvar här om man är nyfiken:

    https://dessi.se/?s=werlabs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.