Lasagne på Zucchini

Alltså wow säger jag bara, vilken god lasagne på zucchini jag gjorde igår. Alltså du måste bara prova att göra den.

Hittade ett gammalt lasagne recept som jag hade skrivit upp på en lapp. Men eftersom jag även hade ett paket bacon upptinat, varför inte steka på det också tillsammans med köttfärsen.

Soltorkade tomater hittade jag även i kylskåpet, ja varför inte slänga ned det också. Kan inte gå fel med soltorkade tomater, så himla gott eller hur?!?!

Den blev otroligt krämig och mustig, antaligen pga oxfonden 🙂 men alltså wow måste jag få säga igen. Otroligt god lasagne, måste nog erkänna att den är godast hittills.

Lasagne på Zucchini

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag

Ingredienser
  

  • 500 gram Nötfärs
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 paket Bacon
  • 1 bruk Krossade tomater
  • 1 dl Tomatpure
  • 1 msk Oxfond
  • 2 msk Oregano, basilika och timjan Blanda samman alla dessa till 2 msk
  • 1 dl Strimlade soltorkade tomater
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Ostsås

  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Créme fraiche
  • 1 st Äggula
  • 100 g Riven ost
  • 100 g Färskost
  • salt, vitpeppar

2-3 st Zucchini

    Instruktioner
     

    • Börja med att ställa in ugnen på 200 grader
    • Finhacka lök och vitlök tillsammans som du sedan steker med lite smör i en stor stekpanna.
    • Tillsätt sedan bacon så att det blir stek tillsammans med löken.
    • Till slut häller du i nötfärsen och steker allt tillsammans.
    • Krydda med oxfond, soltorkade tomater, salt, peppar och oreganomixen – rör runt
    • Nu tillsätter du tomatpuren och krossade tomaterna.
    • Rör runt och låt stå och små puttra medan du gör ostsåsen och hyvlar din zucchini

    Ostsås

    • Låt créme fraiche och grädde koka upp och dra den sedan åt sidan och rör ner osten, färskosten och äggulan.
    • Rör runt och smaka av med salt, peppar.

    Hyvla din zucchini med en osthyvel, det är enklast. Skivorna ska bli tunna annars blir det för jobbigt att skära.

    • När du bygger din lasagne så börjar jag alltid med ett gäng skivor zucchini, sedan köttfärs och sist ostsås. Nu börjar du om igen med zucchini osv.
    • När allt är slut har du köttfärs längst upp, häll över det sista du har av ostsåsen, så toppar du sedan med lite riven ost. Så spar lite till detta.
    • In i ugnen ca 20-30 minuter beroende på din ugn.
    • Servera en grönsallad till eller riven vitkål.
    Keyword Kött
    Köttfärsröran
    Ostsås
    Hyvlad zucchini
    Varva zucchini, köttfärs och ostsås
    Nu in i ugnen
    Bara att hugga in!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.