Långfärdsskridskor Främby Udde, Falun!

Igår var det premiär för oss alla att testa långfärdsskridskor. Vi hade bokat in oss hos Human by Nature, som hyr ut långfärdsskridskor vid Sjösidan på Främby Udde i Falun.

Det var Vincent som kom med idé att vi alla skulle åka långfärdsskridskor. Hur han kom på det vet han inte, men en otroligt bra idé var det. Så vi bokade in oss hos Human by Nature, som hyr ut långfärdsskridskor vid Främby Udde i Falun. Först hade vi tänkt hyr en hel dag men tänkte om, orkar vi med en hel dag! Vi bokade in oss för 2 timmar, vilket räckte gott och väl.

När man hyr långfärdsskridskor ingår pjäxor och skenor, stavar, hjälm, isdubbar. Vi valde att ta med våra slalomhjälmar istället för att låna deras. Men jag kan varmt rekommendera att låna stavar, kan vara bra balanshjälp i början. De första skären var lite vingliga för oss alla.

Jag trodde det skulle vara svårt att åka långfärdsskridskor men det var inte så svårt. Det påminde om vanliga skridskor fast du tar lite längre skär. Det var väldigt roligt, tyckte vi alla. I början var det lite stappligt men till slut hittade man balansen och rytmen.

Vi började med den korta sträckan som var upplogad och den var ca 3,5 km. När vi kände oss varma i kläderna tog vi den långa sträckan som var ca 8 km. Den sträckan var lite sämre is pga att man inte hade hunnit skrapa den med de tunga maskinerna. Så som man hade gjort på den korta sträckan.

Vi var ute i 1,5 timme innan vi gav upp för dagen. Vincent blev hungrig och café som finns där ute har inte öppet på vardagarna, bara på helgerna. Så totalt hann vi köra 12 km under dessa 1,5 h.

Detta var något som jag kan tänka mig att göra framöver, riktigt skön träningsform. Det är lite samma känsla som längdskidor ger, fast enklare och inte lika jobbigt. Hade jag bott här i Falun så hade jag definitivt köpt ett par och åkt långfärdsskridskor på Runn. Otroligt skönt att swicha över isen måste jag få säga!

Här kommer lite bilder från vår tur:

Pjäxor och skena som vi hyrde.
Vincent och Anders swichar fram
Ni ser motorvägen bakom mig 😉
Otroligt härligt att åka på isen med långfärdsskridskor

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.