Lammfärsgryta

Nu i helgen gjorde jag Lammfärsgryta igen eftersom svärmor var på besök.

Hon följer mig på Instagram och även bloggen så hon var väldigt nyfiken på Crock-Pot. Så varför inte göra den super goda Lammfärsgrytan igen. Fast denna gången hade jag även riven morot, rotselleri i den. Funkar kanon!
Så i lördagsmorse så laddade vi Crock-Poten tillsammans, vi rev morötter, rotselleri, hackade lök, vitlök och stekte lammfärsen lätt innan den åkte ner i Crock-Poten. Vincent vill inte ha bitar i grytan så blev det att finriva allt…

Lammfärsgryta

Måltid Middag
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 600 gram lammfärs
  • 1 röd lök
  • 1 aubergine
  • 1/2 rotselleri
  • 5 st morötter
  • 8 st soltorkade tomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 liten burk gröna oliver
  • 1,5 dl kalvfond
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt , peppar
  • 1 burk krossade tomater

Instruktioner
 

  • Finriv rödlöken, morötterna, rotsellerin och hacka auberginen och soltorkade tomater till småbitar.
  • Häll ner fonden och kryddorna – rör runt.
  • Bryn lammfärsen lätt
  • Häll sedan ner i Crock-Pot och häll över bruken med krossade tomater
  • Rör runt så allt blandas.
  • Ställ nu på LÅG TEMP – 6-8 timmar
  • När det är ca 20 minuter kvar häller du i 2 – 3 dl grädde om du vill få den mer lös.
  • Vincent fick ris till sin mat medan vi andra tog en brödbit och åt de som soppa.
Keyword Crock-Pot

Recept på brödet hittar du här.

Smaklig måltid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.