Kycklingfärslimpa med riven ost och tomatsås

Förra veckan testade jag att göra köttfärslimpa fast på kycklingfärs, herregud vad god det blev. Kycklingfärslimpa med riven ost och tomatsås med stek broccoli – mums!

Igår körde jag veckans första benpass, första  efter mitt ryggskott. Det blev ett pass med fokus på teknik och lätta vikter. Allt kändes superbra så nu hoppas jag att allt håller ihop.

Receptet kommer ifrån Jessica som driver bloggen – Tjockkocken.se. Det är första gången som jag testar ett recept från henne men kommer garanterat att titta in hos henne igen. Alltid kul med inspiration när man själv har kört fast.

Jag gjorde Kycklingfärslimpan på enbart 500 gram kycklingfärs, använde passerade tomater istället för tomatsås, men det blev lika gott 🙂

Vågar du pröva kycklingfärslimpa?

Kycklingfärslimpa med tomatsås

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 55 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 800 gram Kycklingfärs
  • 1 st Ägg
  • 0,5 dl Grädde
  • 5 msk Tomatsås
  • 2 nävar Riven ost

Salt, peppar, timjan och oregano

    Tomatsås

    • 5 msk Tomatsås
    • 5 msk Vätska från Kycklingfärslimpan
    • 2 dl Grädde

    Salt, peppar, timjan och oregano

      Instruktioner
       

      • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
      • Blanda samman allt till kycklingfärslimpan.
      • Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form och lägg kycklingfärslimpan ovanpå.
      • Forma till en limpa och strö över den rivna osten på limpan.
      • Sätt in i ugnen, mitten och grädda i ca 45 minuter. Jag har varmluftsugn och plockade ut den efter 40 minuter.
      • När kycklingfärslimpan är klar tar du ut den ur ugnen. Nu ska du förbereda såsen.
      • Fånga upp så mycket vätska som möjligt från kycklingfärslimpan och häll över i en kastrull.
      • Tillsätt tomatsås, grädde och kryddor, låt den koka upp och därefter sänker du värmen och låter den sjuda medan du smörsteker broccolin.

      Lämna ett svar

      Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

      Betyg




      Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.