Kyckling med sambalsås

Ibland när man gör ett recept så känner man att wow vad gott, fast med ….. just så kände jag med detta recept. Då gjorde jag det med kotletter, men kände att detta måste jag testa med kyckling istället.

Sagt och gjort så gjorde jag det förra veckan, wow säger jag bara. Så himla gott var det! Vincent tyckte att det blev för starkt så nästa gång får jag göra 2 former, en som är mild åt honom och en åt oss med lite mer sting. 🙂

Vart receptet är ifrån kommer jag inte ihåg, men säkert från någon tidning som jag har läst.

Receptet med kotletter hittar du här.

Kycklinggratäng med sambal olek

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 st Grillad kyckling
  • 2 dl Créme fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 tsk Curry
  • 1 tsk Paprikapulver
  • salt, peppar
  • Riven smakrik ost
  • Salladslök eller purjolök

Instruktioner
 

  • Börja med att plocka den grillade kycklingen och lägg på ett fat. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Grovhacka salladslöken/purjolöken i skivor och lägg över.
  • Blanda samman créme fraiche, grädde, kryddorna och sambal oelek. 
  • Häll sedan över blandningen på kycklingen och toppa med den rivna osten.
  • Gräddas i ugnen i ca 20 minuter
  • Servera gärna strimlad zucchini, blomkålsris eller en stor grönsallad.
  • Vill man kan man även ha i paprika, champinjoner, tomater osv.
 Till detta kan man servera blomkålsris eller strimlad vitkål, som pasta. Vi serverade små blomkålsbuketter som vi hade smörstek med lite vitlök under tiden kycklingen var i ugnen. Sååå himla gott!
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.