Kyckling Masala med stekt blomkålsris

God kväll i stugorna,

I morse var det ingen som helst problem att få sonen ur sängen, det vara bara att säga ordet snö, så studsade han ur sängen. Ha ha ha han var hur lycklig som helst. Hela vägen till skolan pratade han om vad han skulle göra efter skolan och i helgen… hoppas hoppas det är minus hela helgen så han hinner med allt han har tänkt.
I går kväll på våran uppfart
Nu på eftermiddagen hann jag och Vincent med en hel del efter att jag hämtat han, iväg på simskola, handla och svänga förbi bonden i Lindome för att handla lite kött och ägg.
 
Jag bara älskar äggen som Gödebergs Gårdsbutik säljer, idag kostade det 25 sek för en påse så det fick bli 2 st. Kolla bara hur många ägg det blev när jag väl staplade de i våra gamla äggkartonger….
 
3 st fulla äggkartonger, gotti gotti!
 
Nu på kvällen är maken iväg på trevligheter så jag och Vincent fick äta middag själva. Medan jag gjorde maten så drog Vincent iväg till pulka backen. Bra röd om kinderna var han när han väl kom in.
 
Det blev kyckling med yoghurt Masala med blomkålsris och vanligt ris till Vincent.
Fick till och med tummen upp av Vincent för kycklingen var tydligen jätte god. Perfekt!
Enl receptet jag hittade skulle man göra det som kycklingspett men det hade jag inte tid att göra så det fick bli stora bitar istället.
 
4 personer
Masala Kyckling
600 gram kycklingfilé
ca 2 dl turk yoghurt
1,5 – 2 msk Masala krydda – jag har köpt min via LCHF-Butiken.se
smör
salt och peppar
 
Bland samman yoghurten och Masala, salt och peppar. Skär kycklingen i bitar eller strimlor beroende på om du ska göra spett eller inte. Lägg sedan ner kycklingen i röran, låt stå och dra i ca 30 min.
Stek sedan i smör eller grilla spetten.
 
 
Blomkålsris
Blomkålshuvud efter storlek beroende på hur många ni är.
1 vitlöksklyfta
smör
salt, peppar
Paprika, halva
 
Riv blomkålshuvudet på det grövsta på rivjärnet. Ta en stor klick smör, låt smälta, häll i den rivna blomkålen, rör runt och tillsätt salt, peppar och en vitlöksklyfta. Låt står på svag värme, rör runt lite då och då.
Ibland stänger jag av plattan så får det bara stå och dra sig lite. Denna gång hade jag även i lite paprika. Funka kanon till.
 
Koriander sås
En del crème fraiche
två delar turk yoghurt
salt, peppar
torkad koriander
 
Blanda samman allt, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra lite innan servering.
När jag gjorde såsen tog jag en stor sked crème fraiche och 2 skedar turk yoghurt och blandade samman. Räckte till mig och till lunch imorgon 🙂
 
Nu är det kvällen för mig, dags att sova imorgon blir en lång dag.
Kl 08.00 ska vi vara i ishallen med Vincent, hockey!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.