Kyckling i ugnen med massa grönsaker

Det bästa med att använda ugnen är att allt sköter sig själv. Du bara lassar upp allt på en plåt, kryddar och lite olja, sen bara stänga luckan och ställ in tiden. Klart!

Precis så gjorde jag förra veckan när jag hade annat att pyssla med på kvällen. Jag grovhackade grönsaker som fanns hemma i kylskåpet, både trötta och fräscha grönsaker. 1 kg kyckling hade jag tinat upp kvällen innan så det var bara att dela kycklingen i mindre bitar och krydda lite med vitlök, soja, salt, peppar och olivolja.

Sen hälla ut allt på en plåt och låta ugnen göra jobbet helt enkelt. Gott, enkelt och rätt snabbt om jag själv får säga 😉

Eftersom Vincent inte äter grönsaker…. ja jag vet, kids – han fick potatis till sina kycklingbitar. Fick tummen upp av honom, detta kan du göra fler gånger mamma! Tack det lovar jag 🙂

Kyckling i ugnen med massa grönsaker

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 kg Kycklingfile
  • 2 st Zucchini
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Rödlök
  • 250 gram Champinjoner
  • 2 st Brocoli
  • Färsk timjan

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Grovhacka alla grönsaker och lägg på en plåt
  • Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke
  • Krydda kyckling med de kryddor du vill, jag tog vitlök, soja, salt och peppar
  • Knåda in kryddorna och därefter håller du på olivolja och rör runt.
  • Häll sedan över allt på grönsakerna och rör runt så att allt blandas.
  • Ställ in i ugnen, i ca 25 minuter
  • Innan servering klipper du över lite färsk timjan
Keyword Kyckling

Till detta serverar du en kallsås gjord på ajvar och majjo, dvs du blandar ca hälften hälften och rör runt. Se här hur den ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.