Kräftskiva och egengjord majjo

Hej,
Äntligen måndag eller hur?!
Själv har vi hunnit med att gå på två kräftskivor, både i fredags och i lördags. Så nu är jag mätt på kräftor eller inte…. haha. Men visst är det gott med havskräftor, en klick aioli – mums! Synd bara att jag inte tänkte på att göra västerbottenpaj. Brukar nämligen göra Åse, 56kilo, recept.

Är du intresserad utav Västerbottenpaj så hittar du receptet här.

Västerbottenpaj LCHF
Till recept

Annars behövs bara aioli till skaldjuren och lite brieost. Festen kan börja!

Mjölkfri Vitkålsallad

Majonnäs

Måltid Tillbehör

Ingredienser
  

  • 1 helt ägg
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk lime eller citronsaft
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • salt , peppar

Instruktioner
 

  • Allt ska vara rumstempererat.
  • Häll allt i en hög skål, sätt ner stavmixer i botten och kör. Vicka lite på stavmixer tills allt körts ihop till en krämig majonnäs.
 

För Aioli pressar du ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt lite créme fraiche i majonnäsen.

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.