Köttfärssås med zucchininudlar (Zoodles)

Inlägget innehåller annonslänkar och reklam för Bagaren och Kocken.
Ni som följer mig vet att det växer så det knackar i min trädgård och givetvis odlar jag även zucchini.

Kan nästan säga att de är som ogräs, växer som bara den. Knappt att vi hinner äta upp allt 🙂

Så nu blir det nästan zucchini för hela slanten…. hahaha

Förra veckan gjorde jag zucchinisallad efter ett tips från en följare. Hur gott som helst till grillad lax, du hittar receptet här.

Denna gång blev det Zoodles eller Zucchininudlar till köttfärssås som Vincent hade beställt. Men tyvärr vågar han inte smaka Zoodles utan får bönpasta istället. Vilket han är nöjd med 🙂

Efter all debatt kring böner och dess påverkan av kroppen valde jag att slänga ner ett gäng Kidneybönor i köttfärssåsen för att se hur min kropp reagerar.

Kommer det att trigga mitt sötsug eller vad händer?

Kidneybönor är rika på fiber, folsyra och järn, har även ett högt innehåll av protein.

Vad gäller min kropp så reagerade jag inget speciellt, inget som triggade igång mitt sötsug vilket var skönt. Ingen effekt på min mage. Blir att blanda ner detta även i fortsättningen för det var riktigt gott!

Köttfärssås med bönor

Måltid Lunch, Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 500 gram nötfärs
  • 200 gram Kidneybönor
  • 1 st Gullök
  • 1 burk Krossade tomater
  • 3 msk Kalvfond
  • Salt, peppar
  • 10 st Gröna oliver
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 1 msk Oregano
  • 1 klyfta Vitlök

Instruktioner
 

  • Finhacka löken och vitlöken, stek den i smör/kokosfett tills den mjuknar.
  • Häll även i nötfärsen, rör runt så att allt blandas.
  • Tillsätt sedan resten av alla ingredienser och rör runt.
  • Låt koka upp och sänk sedan värmen så att den får stå och dra sig. Min brukar få stå och dra sig i ca 20-30 minuter så att allt verkar gottar till sig.

Själv brukar jag strimla Zucchini med min grönsakssvarv Spiromat Westmark, otroligt smidigt och enkelt. Du hittar den här. Just nu såg jag att Bagaren och Kocken har ett väldigt bra pris på den.

Jag har provat att strimla morötter, kålrabbi, lök, paprika osv, funkar kanon, blir väldigt bra och tunt. Glöm bara inte att klippa eller skära zucchini när du strimlat klart. De blir nämligen rätt långa ifall du har en lång zucchini 🙂 Jag bara älskar min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.