Keto-Bröd

Förra veckan när jag gjorde Keto-Pizza tänkte jag direkt att denna botten borde passa perfekt till ett Keto-Bröd.

Sagt och gjort så testade jag en söndagmorgon, tänkte vi skulle äta en storfrukost som Vincent kallar det. Dvs man plockar fram allt i frukostväg på borde och så äter vi tillsammans med tända ljus.

Passade perfekt, kallt ute och det brann i kaminen!

Blandade samman allt i en bunke, lät den svälla lite innan jag ställde in en plåt i ugnen i ca 15 minuter. 6 st snygga Keto-bröd blev det. Kokade lite ägg, plockade fram skinka, smör och philadelphiaost. Skivade upp lite paprika och fixade en kopp kaffe.

Så mysigt!

Keto-Brödet fick tummen upp av både mig och Anders. Kommer garanterat att göra de fler gånger. Enkelt och gick väldigt snabbt.

De äggulor som blir över kan du frysa in genom att vispa sönder de och häll upp i en iskubform. När de har fryst kan du enkelt lägga över de i en bunke som du har i frysen. Eller varför inte göra hemmagjord majonnäs?!?

Blev du nyfiken på Keto så hittar du mitt inlägg om Keto-Guiden här dvs en bokrecension om Martinas Johansson nya kokbok.

Keto-Bröd

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Bröd
Portioner 6 st

Ingredienser
  

  • 2 dl Pofiber
  • 1,5 dl Vatten
  • 1 dl Äggvita (3 ägg tog jag)
  • 1 msk Kokosolja
  • 1 tsk Bakpulver
  • 3 msk Fibrex
  • Salt

Instruktioner
 

  • Börja med att knäcka äggen för att dela upp äggula med äggvita.
  • 3 ägg blir ca 1 dl äggvita
  • Blanda samman allt i en skål som du vispar med elvisp
  • Låt sedan stå i ca 10 minuter så att de får svälla lite
  • Ugnen ska vara på 200 grader
  • Klicka sedan ut 6 st lika stora klumpar på en plåt med bakplåtspapper
  • Forma till med hjälp av en slickepott och platta till i den storleken du vill ha.
  • Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Jag har varmluftsugn så det går fort. Håll lite koll på de.
  • Låt svalna lite innan du äter de, perfekt frukostfrallor.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.