Kebab

Det är superenkelt att göra kebab, framförallt i din Crock-Pot. Tidigare provade jag ett annat recept, fast då gjorde man allt i ugnen. Vincent, sonen tyckte att detta kebab-köttet blev mycket godare.

Det tog mig ca 15 min att förbereda allt och sedan lade jag ner paketet i Crock-Pot. Ställde in tiden och på låg temperatur, så fixade hen middagen. Perfekt, älskar verkligen när allt sköter sig själv.

Har du inte en Crock-Pot, så kolla in mitt andra recept där du tillagar den i ugnen. Igår hade Anders, min man och Vincent bestämt att de skulle göra en kebab-rulle istället för kebab-tallrik som de åt sist vi gjorde kebabkött.

Jag åt kebabsallad som tidigare, fast med avokado denna gång. Supergott och givetvis ringlade jag över min supergoda vitlökssås. Mums säger jag bara!

Det går utmärkt att frysa in kebab-köttet i portions förpackningar. Du fräser kebab-köttet i din stekpanna innan servering i lite olja eller smör.

Kebab Crock-Pot

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Måltid Middag

Ingredienser
  

  • 1 kg Nötfärs
  • 1 msk Sju Kryddor
  • 3 tsk Vitlökspulver
  • 3 tsk Lökpulver
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar

Tillbehör, du väljer själv vad du önskar men vi hade sallad, rödlök, fetaost, tomat och vitlökssås

    Instruktioner
     

    • Låt nötfärsen bli rumstempererad så blir den lättare att blanda och hantera.
    • Lägg nötfärsen i en bunke och häll över alla kryddor.
    • Blanda sedan allt tillsammans, jag använde elvispen för att få allt blandat.
    • Sedan försöker du att trycka ut all luft i nötfärsen och forma den till en limpa. Tänk på att den ska få plats i din Crock-Pot. Så gör den lite högre och kortare.
    • Ta nu fram folie och rulla in din kebab-limpa i foliet. Nyp inte ihop sidorna, det är för att vätskan ska kunna rinna ut.
    • Stäng nu locket och ställ in din Crock-Pot på Låg temperatur 5-6 timmar.
      Vill du kan du även köra den på hög, fast då på 3-4 timmar.
    • När den är klar, låt den vila i ca 20 minuter
    • Därefter skär du upp ditt kebabkött i tunna skivor, eller om du använder din osthyvel för att få ännu tunnare skivor. Jag använde filé kniven.
    Keyword Crock-Pot, Kött
    Vitlökssås
    Till recept
    Degen eller nötfärsen är vispad med en elvisp, tillsammans med alla kryddor
    Gjort en kebab-limpa och ska bara rulla in den i folie
    Passade precis i min Crock-Pot
    Färdig kebab-limpa 😉
    Skär upp den i tunna skivor med en filé kniv eller osthyvel
    Smaklig måltid!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg




    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.