Julskinka

Så här när den bara är några dagar kvar till julafton är det dags att koka julskinkan, varför då inte testa att koka den i Crock-Pot.

I fredags var maken, Anders, förbi vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik och köpte en rimmad julskinka, ca 2 kg. Jag sköljde av den i kallt vatten, behöll nätet kvar kring skinkan och stoppade ner den i Crock-Pot, lite lagerblad, pepparkorn, lök och morot, satt i en termometer. Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.

Lågtemperatur och satte timern på 9 timmar, men det tog bara 6 timmar tills innetemperaturen hade kommit till 73 grader.

julskinka

Julskinka

Tillagningstid 6 timmar
Måltid Tillbehör

Ingredienser
  

  • 2 kg julskinka
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 5 + 5 st kryddpeppar/Vit peppar
  • 3 st lagerblad
  • Vatten

Griljeringen

  • 3 msk senap
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 ägg gula
  • 3 msk riven parmesan

Instruktioner
 

  • Grovhacka moroten
  • Grovhacka löken
  • Skölj av julskinkan med nätet kvar i kallt vatten
  • Lägg ner julskinkan med nätet kvar i crock-pot
  • Häll över kallt vatten tills den täcker julskinkan
  • Lägg ner även moroten, löken och kryddorna
  • Sätt i en termometer, Innetemperaturen ska vara mellan 71-73 grader då är den klar.
  • Lågtemperatur, 9 timmar – men håll koll på termometern så de inte blir för torr.
  • Inför griljeringen sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda samman ägg och senap i en skål.
  • Blanda sedan samman pofiber och mandelmjöl i ytterligare en skål, lite peppar och den rivna parmesanen.
  • Skär bort svålen från julskinkan och häng ut till fåglarna så de får njuta av svålen.
  • Smeta in julskinkan med ett jämt lager utav senapsröran.
  • Sedan klappa sedan in den torra blandningen på julskinkan,
  • Grädda i ugnen ca 15 – 20 minuter, tills julskinkan fått fin färg
Keyword Crock-Pot

Måste säga att julskinkan blev väldigt god och smakrik. Kan vara att jag hade både lök och morot med i koket. Fick även tummen upp av Anders. Nedanför ser ni lite bilder från koket,

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.