Janssons frestelse

Perfekt till jul, midsommar eller påsk. Receptet är från Åse, 56kilo.se

Janssons frestelse

Måltid Middag, Tillbehör

Ingredienser
  

  • 1 kg kålrabbi *
  • 2 gula lökar
  • 2 st Grebbestads ansjovis a 125 gram
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl naturell färskost som philadelphia
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl skållade finhackade mandlar
  • tunna skivor smör
  • salt , peppar

Instruktioner
 

  • Skala och skiva löken och stek mjuk i smör. Löken ska inte få färg.
  • Strimla kålrabbin och varva sedan kålrabbi, lök och ansjovis i en smord gratängform. Kålrabbi i botten och överst. Dra några varv med pepparkvarnen emellan. Något varv med saltkaret beroende på hur salt du vill ha gratängen.
  • Häll spadet från 1 konservburk över och vispa sedan ihop grädde, crème fraîche och färskost så det blir slätt. Häll över gratängen.
  • Finhacka mandlarna (jag kör dem i min mixer) fördela över och hyvla till sist lite smör över.
  • Grädda i ca 1,5 timme

Anteckning

* Kålrabbi är tillsammans med kålrot och rättika ett toppensubstitut för potatis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.