BMW i4 Elbil

Jag har blivit med elbil

Nu drar jag mitt strå till stacken, jag har blivit med elbil. Innan min elbil kom hade jag el-ångest men nu känns det som om det värsta har släppt. Det var inga som helst problem att köra fram och tillbaka till Jönköping utan att ladda på vägen. Nästa utmaning blir Norrköping nästa vecka.

För snart 1,5 år sedan beställde jag min nya tjänstebil, BMW i4 och det är en el-bil. Det är helt galet hur långtid jag har fått vänta men men klart värt besväret måste jag erkänna. Vi beställer alla våra bilar från Stockholm men denna gången orkade jag inte köra upp för att hämta den. Så det fick bli biltransport ner till mig här i Lindome.

Vi mötes upp vid IKEA parkeringen en tisdag eftermiddag och wow säger jag bara. Sååå himla snygg är den. Min el-ångest som jag har haft var som bort blåst. Så himla läcker bil!

Min första längre tur med den var förra veckan då jag körde till Jönköping över den. Det är 16 min enkel resväg till Jönköping och mig. När jag kom fram till min kund hade jag 64% kvar i mina batterier, vilket var positivt. Väl hemma igen på eftermiddagen hade den gått ner till 24% kvar i mina batterier och då skulle jag komma 20 mil till.

Jag är förvånansvärt positiv till el-bil nu måste jag erkänna. Det handlar helt enkelt om att planera sin körning. Det går inte att blåsa på som jag gjort tidigare, vilket är positivt. Jag körde en kortare sträcka och blåste på som jag gjort tidigare och då gick det helt enkelt åt mer ström än vad jag trodde det skulle göra.

Nästa utmaning kommer nästa vecka när jag ska köra upp till Norrköping, enkelt resväg 32 mil. Då behöver jag gå in och stöd ladda i 5 minuter säger min app till bilen. När jag väl är framme har jag 15% kvar. Väl framme vid vår terminal i Norrköping kan jag ladda på plats, så att jag kommer hem också. Undra bara hur långtid det kan tänkas ta…. det återstår att se, jag återkommer i frågan.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.