Fyll frysen med biffar eller grillade kycklingfiléer!

Fyll frysen med biffar eller grillade kycklingfiléer som du enkelt sedan kan värma på. Så det blir enkelt för dig att förbereda en bra lunch eller middag.

Är inne i en period där jag inte orkar laga mat varje kväll. Förutom middag behöver jag även planera in lunch, eftersom vi alla sitter hemma och studerar eller arbetar. Vincent har distansundervisning nu alla dagar i veckan förutom tisdag och torsdagar, då han är i skolan.

Det krävs lite mer planering har jag märkt. Så jag har helt enkelt valt att göra det enkelt genom att fylla frysen. Jag gör biffar utav 2 kg nötfärs, smaksätter med något gott som fetaost, ajvarsås eller olika kryddor för att skapa olika smaker. Detsamma gäller med kyckling, lägger i en marinad en stund innan jag slänger in de i ugnen så att de blir grillad.

Perfekt att frysa in i frysen. Du portionsförpackar de så att det blir enkelt att tina upp och värma på. Som lunch har jag oftast en sallad till kycklingen eller biffarna. Ibland gör jag en majjosås med ajvar och majjo som blandas eller bara olivolja på salladen. Du kan välja precis som du vill.

Här får du två utav mina recept som jag brukar göra och fylla frysen med!

Ketobiffar

Ketobiffar

Pernilla Lantz
Dessa kan du göra många utav, perfekt att frysa in och ta fram när du inte orkar laga mat. Passar även perfekt att ha i matlådan tillsammans med råkostsallad eller coleslaw.
5 from 1 vote
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 15 st
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Stekpanna

Ingredienser
  

  • 2,5 kg Nötfärs eller blandfärs
  • 4 st Äggulor
  • 2 st finriven gullök (inte med i original receptet)
  • Salt och peppar (mycket)

Instruktioner
 

  • Blanda alla ingredienser i en stor bunke.
  • Finriv den gula löken med ett rivjärn och häll i skålen.
  • Blanda väl och därefter forma till lagom stora biffar.
  • Stek sedan biffarna i rikligt med smör.
  • Perfekt att frysa in eller att ha i kylen. Håller sig upp till en vecka i kylskåpet.
Keyword Kött

Grillade Kycklingfiléer – Marinad

Pernilla Lantz
Perfekt att göra en större mängd för att frysa in, för att sedan ta fram den dagen du inte orkar att laga mat.
5 from 1 vote
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Sverige
Portioner 6
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Ugnssäker form

Ingredienser
  

  • 1 kg Kycklingfiléer
  • 2 st Pressad vitlök
  • 2-3 msk Soja
  • Salt, peppar efter smak
  • Olivolja, en riklig skvätt
  • Paprikapulver efter smak
  • Ingefära efter smak

Instruktioner
 

  • Lägg kycklingfiléerna i en bunka och tillsätta alla kryddor, oljor med mera och blanda runt.
    Låt stå minst en timme innan du sätter på ugnen.
  • Ugnen 200 grader
  • Lägg filéerna i en ugnssäker form och ställ in tiden på 20-25 minuter.
  • Servera till en härlig sallad eller något annat tillbehör!
Keyword Kyckling

2 kommentarer

Lämna ett svar till irene åkerblom Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.