Råkostsallad

Det perfekta tillbehöret, en råkostsallad

För ett tag sedan hittade jag det perfekta tillbehöret, nämligen en råkostsallad. Den är så himla enkel att göra, fräsch och god. Den kallas för treveckorssallad men de räcker aldrig så länge… hahah

Något som är bra att ha i kylen är en råkostsallad eller någon annan typ av sallad som håller sig längre. Något som passar till allt. När jag upptäckte denna råkostsallad tänker jag direkt att detta måste vara det perfekta tillbehöret. Gott, enkelt och håller länge. Sagt och gjort testade jag att göra en sats och jösses vad mycket det blev. Det blev två stora glasburkar att ha i kylen. Men jag kan meddela att den höll inte i tre veckor utan tog slut redan efter två veckor 🙂

Vi har ätit den till kryddkorvar, biffar, grillad lax och kyckling. Jag hade även en låda med i husbilen nu när vi var ute på vårt äventyr. Det blir så mycket enklare när man har denna råkostsallad klar, bara att ta fram när man inte vet vad man ska ha till.

Original receptet hittar ni hos LCHF-Arkivet – länk.

Så här gjorde jag min råkostsallad!

Råkostsallad

Råkostsallad

Pernilla Lantz
Detta är en treveckorssallad från LCHF-Arkivet.
3 from 2 votes
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 1 minute
Total tid 21 minuter
Måltid Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 10
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Rivjärn
  • Stor Glasburk

Ingredienser
  

  • 0,5 kg Vitkål
  • 300 gram Morötter
  • 1 st Liten purjolök
  • 1 st Röd Paprika
  • 1 st Gul Paprika
  • 200 gram Kålrabbi

Vinägretten

  • 1,5 dl Vitvinsvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1,5 msk Örtsalt
  • 0,5 msk Oregano, torkad
  • 0,5 msk Basilika, torkad
  • Peppar efter tycke och smak.

Instruktioner
 

  • Börja med att strimla vitkålen väldigt fint och tunt.
  • Riv morötterna och kålrabbin i ett rivjärn.
  • Purjolök och paprikan skär du i mindre tärningar, efter ditt smak och tycke. Jag valde små bitar eftersom det ska vara lätt att äta.
  • Nu lägger du alla grönsaker i en stor bunke och blandar runt allt.
  • Nu är det dags att koka upp vinägretten.
  • Häll allt i en kastrull och koka upp, därefter häller du över allt över dina grönsaker. Bland runt och låt stå en stund. Rör runt igen innan du häller över allt i glasburkar.
Keyword Sallad, Tillbehör
Råkostsallad
Råkostsallad till hamburgare med ost.
Råkostsallad
Råkostsallad tillsammans med kryddiga korvar.
Pernilla Lantz signatur

5 kommentarer

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.