Chaffles – LCHF

Äntligen har jag prövat att göra Chaffles – LCHF. Eftersom det var våffeldagen igår så passade jag på att göra en portion.

Jag har sett dessa chaffles överallt på nätet, instagram och i olika forum på facebook. Nu äntligen fick jag tillfälle att göra de. Receptet jag hittade var från Dietdoctor men valde att göra den på enbart 2 ägg, dvs två personer.

Kan väl säga att det gick så där att göra de. Hahaha hade jag tänkt till hade jag haft i mindre smet per gång men men man lär sig med tiden. Smeta ska delas till 4 st chaffles/våfflor. De går perfekt att frysa in eller ha som macka dagen efteråt.

Vad jag tyckte om de? ja, de smakade ost men jag tror att min upplevelse hade varit ännu mer positiv ifall jag hade gjort de tunnare. Delat upp smeten på 4 st Chaffles istället för 2 st.

Då tänkte jag att jag skulle ha lite rom, färska räkor och en klick gräddfil med lite dill eller gräslök. Det låter väl gott! Borde passa perfekt med frasiga chaffles.

Chaffles – LCHF

Original recept från Dietdoctor, fast då för 4 personer

Maträtt Lunch, Middag
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2

Ingredienser

  • 2 st Ägg
  • 110 gram Riven ost
  • salt
  • 15 gram Smör

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ditt våffeljärn så att det blir varmt

  2. Sedan blandar du samman allt

  3. Tänk sedan på att smeten bör räcka till 4 st våfflor.

    Gör inte som jag och dela den på 2 våfflor, då sväller det över.

  4. Servera tillsammans med hallon och vispad grädde. Ska ätas direkt ska jag tilläggas.

  5. Funkar nog även till att ha som varm macka eller som en följare rekommenderade – som botten till en liten pizza. Går att frysa in om man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.