Blomkålslåda

Blomkålslåda med kryddkorv

Igår dammade jag av ett gammalt recept från 2014, blomkålslåda denna gång med kryddkorvar. Den är väldigt enkelt att göra och god. Man kan säga att man tar egentligen de grönsaker man önskar eller har hemma. Hackar samman allt och in i ugnen typ. Nästan som en kylskåpsrensning.

Som bas har jag alltid blomkål men därefter varierar jag grönsakerna. Allt hänger på vad jag har hemma och vilka grönsaker som börjar bli trötta. Det är nämligen perfekt att använda mjuka och små trötta grönsaker när man gör en typ av ”låda” i ugnen. Jag kan nästan kalla blomkålslådan för kylskåpsrensning som jag gör med den pyttipanna jag brukar göra.

Denna gång hade jag även i paprika, några skivor bacon i blomkålslådan men vid ett tidigare tillfälle hade jag även i ölkorv, köttskiva och kryddkorvar. Ja, du hör man tager det man haver helt enkelt – pyttipanna fast blomkålslåda.

Igår var Häggen, en kompis på besök som blev kvar till middagen. Även han som inte gillar blomkål tyckte att den var väldigt god. Så jag fick tummen upp av både Anders och Häggen vilket alltid är kul. Nu hoppas jag att även du kommer att gilla blomkålslådan!

Blomkålslåda

Blomkålslåda

Pernilla Lantz
Så himla gott och enkelt, bästa snabbmaten 🙂
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Lunch, Middag
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Ugnssäker form

Ingredienser
  

  • 1 st Stort Blomkålshuvud
  • 1 st Gul lök
  • 1 förpackning Champinjoner
  • 1 förpackning Kryddkorvar
  • 5 st Soltorkade tomater
  • 200 gram Philadelphia ost
  • 3 dl Grädde
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Soja
  • Salt och Peppar
  • 1 dl Riven ost
  • Oregano om så önskas

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skär ner blomkålen i mindre bitar eller buketter.
  • Låt koka lite lätt i saltat vatten tills de blir lite mjuka.
  • Under tiden kokar du samman grädde, tomatpuré, philadelphia ost, soja och vitlök. Smaka av med salt, peppar och oregano. Låt stå och små puttra på 1:an medan du hackar grönsakerna.
  • Du finhackar grönsakerna och slantar korven som du sedan smörsteker lite lätt. Har du blomkålsblad över från blomkålen kan du även hacka ner dessa, blir goda när man smörsteker.
  • Håll upp blomkålen i en ugnssäker form och därefter häller du över den smörstekta grönsakerna och blandar samman. Därefter häller du över såsen som du gjort och rör runt och avslutar med den rivna osten som du strör över allt.
  • In i ugnen i ca 15 minuter
  • Till detta serverar du en grönsallad med olivolja.
Keyword Kött
Blomkålslåda
Ta de grönsaker du har hemma – jag hackade även ner bacon och paprika.
Blomkålslåda
Alla grönsaker tillsammans med korven och baconet steker jag i smör
Blomkålslåda
Under tiden jag hackar grönsakerna står såsen och små puttrar på 1:an.
Blomkålslåda
Allt är nu i blomkålslådan, så in i ugnen för att det ska få gotta till sig lite medan jag dukar och fixar en grönsallad.
Blomkålslåda
Blomkålslådan är nu redo att servera!
Blomkålslåda
Smaklig måltid!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.