Råbiff

Att göra egen råbiff

Alltså wow säger jag bara, att göra egen råbiff. Såå himla gott. Har du gjort det själv någon gång? Om du äter råbiff så måste du bara testa att göra detta, inte alls svårt. Jag kommer att göra råbiff flera gånger och kanske med någon annan twist. Längtar redan till nästa gång!

Första gången jag åt råbiff blev jag så positivt överraskad. Den första råbiffen jag åt var inte på ett traditionellt sätt utan mer åt det asiatiska hållet men så himla god. Vilket gjorde att jag vågade smaka ytterligare en gång och sedan dessa är jag fast. Såå himla gott med råbiff.

Oftast när jag är ute på resturang så är det råbiff det första jag tittar efter. Det gäller passa på när det ändå finns på menyn eller hur?!

För några helger sedan var jag och Anders upp till Uppsala där våra vänner Björn och Pia bor. De bjöd oss på råbiff till förrätt och givetvis blev jag nyfiken på hur de hade gjort den. Väldigt enkelt att göra berättade Björn. Det gäller att välja bra kött som oxfilé eller rostas.

Så när jag hittade två väldigt fina rostas bitar på ICA slog jag till. Nu ska jag göra egen råbiff. Väl hemma slängde jag bitarna i frysen för att frysa köttet minst 24 timmar. Vad jag har hört och läst behöver man inte göra frysa köttet innan men men jag gjorde det eftersom jag köpte bitarna mitt i veckan.

Dagen därpå tinade jag upp köttet och gjorde vår råbiff. Wow, magiskt gott måste jag säga. Det här kommer jag att göra flera gånger. Min plan var att ha råbiffen på små hjärtblad men de var slut på ICA då jag handlade så det blev bladsallad.

Råbiff

Råbiff

Pernilla Lantz
Alltså wow måste jag bara få säga, helt magiskt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Förrätt, Middag
Kök French
Portioner 2
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • 1 Mixer

Ingredienser
  

  • 300 gram Oxfilé eller Rostas
  • 1 msk Majonnäs
  • 1 tsk Dijonsenap
  • Salt, peppar

Hjärtblads Sallad eller något annat att lägga upp det på.

Rostad lök och soja

Instruktioner
 

  • Finskär köttet i mindre bitar som du lägger i en mixer, köttkvarn
  • Tillsätt efter tycke och smak, jag valde att ta ca 1 msk majjo och ca 1 tsk dijonsenap. Jag började med lite i början för att kunna smaka av och lägga till lite mer dijonsenap. Salt och peppar efter ditt önskemål.
  • Därefter mixar du allt tills du får en bra konsistens som du önskar. Smaka av och tillsätt mer dijonsenap ifall du önskar.
  • Ställ därefter in i kylskåpet och låt dra sig en stund innan du serverar det.
  • Servera genom att lägga upp en klick på ett hjärtblad, strössla över rostad lök om så önskas, en skvätt soja.
  • Ät och njut!
Keyword Råbiff
Råbiff
Den mixade råbiffen blandad med majjo, dijon, salt och peppar
Råbiff
Jag in action, när jag lägger upp råbiffen på salladsbladen.
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.