Älskar sommaren

Hej,
även denna vecka är det kortvecka, är nästan så hela vägen till midsommar!
Älskar sommaren, vackra blommor, slipper klä på sig så mycket kläder – helt enkelt super gött!

Denna vecka har jag/vi grillat en massa gott. Kyckling med LCHF-Butikens barbeque krydda, så himla god. Till och med Vincent tyckte om den och då är det bra kan jag lova! Mer kräsen kille känner jag nog inte…. ha ha ha.

Sen har jag upptäckt hur otroligt gott det är att grilla sötpotatis. Man skivar den bara i tunna skivor och häller över lite olja och sen på grillen en stund. Tänkt på att inte vända den för mycket då den blir mjuk när den börjar att bli klar.

Grillade grönsaker som sötpotatis, broccoli och svamp
Grillad kyckling

Sen i torsdags tror jag att det var gjorde jag en lätt laxsallad med varmrökt lax, chevre ost, oliver och gurka. Så himla gott. Sen blir det ju inte bättre att man sitter ute i solen och äter den. Mums!

I torsdags på den lediga dagen passade jag på att göra sommar på altanen. Handlade en massa goa blommor som för hoppnings vis inte dör ifrån mig. Jag lovar att jag ska vattna =)

 
 
Igår gjorde jag en sån himla god gratäng på kålrabbi och morötter. Använde samma recept som jag hade till jul då jag gjorde Janssons frestelse men tog bort hackad mandel och ansjovis.

Gratäng

3 st stora kålrabbi *
5 st morötter – ta fler ifall de är små.
1 gul lök
2 dl crème fraiche
1 dl naturell färskost som Philadelphia
1 dl vispgrädde
2 klyftor vitlök
salt, peppar
Riven ost
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala kålrabbin och halvera den, skär i skivor och koka i lättsaltat vatten i ca 7 minuter. Ta upp sedan och låt ånga av ordentligt.
Skala och skiva löken
skala och skiva morötterna – jag gjorde det i en matassistent.
Ta sedan kålrabbin och varva kålrabbi, lök och morötter i en smord gratängform. Kålrabbi i botten och överst. Dra några varv med pepparkvarnen emellan. Något varv med saltkaret beroende på hur salt du vill ha gratängen.
Blanda samman creme fraichen, färskosten och grädden, pressa även i vitlöken. Värm upp och häll sedan denna blandning över allt. Toppa med riven ost.
Grädda i ca 1 h – jag hade nog min inne i 1.20 h men sänkte värmen på slutet pga att Anders inte hade kommit hem.
* Kålrabbi är tillsammans med kålrot och rättika ett toppensubstitut för potatis!
 

Måste bara få säga igen att jag är sjukt nöjd över min inköp hos Jencic, denna vackra fjärils tröja…. OOTD är märket. Passar till allt tycker jag.

Nu ska jag iväg och handla lite till Vincent, han sliter grejer som aldrig förr. Strumpor går sönder hela tiden – man undrar liksom vad de göra på dagarna…..

kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.