Aalborg MTB Marathon, Danmark

I helgen var det Aalborg MTB Maraton i Danmark, en tävling som Anders körde tillsammans med några vänner från Göteborg.

På fredag morgon tog vi Stena Line, till Fredrikshamn där vi sedan körde vidare i ca 45 minuter till Aalborg. Så lagom till lunch anlände vi till First Hotell. Bara att checka in och sedan byta om för att ut och cykla runt lite för att kolla banan.

Måste säga att det var väldigt enkelt att cykla MTB kring Aalborg, även när man kom lite utanför staden. Helt enkelt platt! Värre var det på tävlingen för Anders på lördagen. Vi vaknade nämligen med att det regnade ute…..

Det var halt, blött och väldigt lerigt men tydligen var det en roligt lopp enl Anders i trevliga miljöer. Loppet gick igenom stan, ut på en crossbana, in i lite skog och förbi en massa åkrar.

Själv blev jag lite sugen att köra loppet nästa år, förutom 100 km så finns det även 55 km och 31 km att välja mellan. Undra om jag törs?!?!

Anders resultat blev placering 35 i herrar 40-45, eller 98 placering bland herrar eller placering 101 på totalen. Jättebra jobbat!

På kvällarna åt vi god mat på Jensens Bofhus i Aalborg. De har hamburgare, kött och fisk. Det är bara att välja vad man vill ha, tillbehör och vilken sås. Passade mig perfekt 🙂