Zucchinisallad med ingefära

Förra veckan fick jag ett tips från Viktoria om zucchinisallad eller zucchiniröra som tillbehör till grillad lax.

Då sonen hade beställt köttfärssås blev det lite lätt övertalan 🙂 Grillad regnbågslax med zucchinisallad. Passade perfekt ihop! Tack för ditt tips Viktoria!

Men som vanligt ändrade jag lite 🙂 jag byte ut koriandern mot persilja eftersom jag hade det i min trädgård. Lätt och enkelt att göra. Jag förberedde den på förmiddagen och ställde sedan in den i kylskåpet så att den fick dra till sig lite.

Kan tänka mig att den även passar bra till kyckling eller varför inte ha med den i sommarbuffén!

Skriv ut

Zucchinisallad

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • olivolja
  • salt, peppar
  • persilja

Instruktioner

  1. Börja med att riv zucchinin och pressa ur vätskan i din hand. Lägg sedan över det i en skål.

  2. Riv ingefäran, ca 1-2 cm. Glöm inte att skala den först. Blanda den med zucchinin.

  3. Klipp ner persilja, salt och peppar. Rör runt och smaka av.

  4. Ställ in i kylskåp så att den får dra sig en stund innan servering.

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *