Zucchinisallad med ingefära

Förra veckan fick jag ett tips från Viktoria om zucchinisallad eller zucchiniröra som tillbehör till grillad lax.

Då sonen hade beställt köttfärssås blev det lite lätt övertalan 🙂 Grillad regnbågslax med zucchinisallad. Passade perfekt ihop! Tack för ditt tips Viktoria!

Men som vanligt ändrade jag lite 🙂 jag byte ut koriandern mot persilja eftersom jag hade det i min trädgård. Lätt och enkelt att göra. Jag förberedde den på förmiddagen och ställde sedan in den i kylskåpet så att den fick dra till sig lite.

Kan tänka mig att den även passar bra till kyckling eller varför inte ha med den i sommarbuffén!

Zucchinisallad

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • olivolja
  • salt, peppar
  • persilja

Instruktioner

  1. Börja med att riv zucchinin och pressa ur vätskan i din hand. Lägg sedan över det i en skål.

  2. Riv ingefäran, ca 1-2 cm. Glöm inte att skala den först. Blanda den med zucchinin.

  3. Klipp ner persilja, salt och peppar. Rör runt och smaka av.

  4. Ställ in i kylskåp så att den får dra sig en stund innan servering.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.