Skriv ut

Köttfärs till Lasagne

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt peppar
  • oregano
  • en skvätt kalvfond.
  • riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Stek köttfärsen i smör och tillsätt vitlöksklyftorna, krossade tomater, tomatpuré och salt, oregano och peppar.
  3. Rör runt och häll över en skvätt utav kalvfonden.
  4. Låt dra sig en stund, sedan tillsätter du crème fraiche och grädde.
  5. Smaka av. Låt sedan stå och dra sig en liten stund.
  6. Nu varvar du köttfärsen med lasagneplattorna. Börja med köttfärs och avsluta med köttfärs. Ovan på allt lägger du ett lock med riven ost. Gräddar i ugnen i ca 20 minuter.