Visst blir man glad av vackra färger, även på tallriken!

Här är ett utav recepten som kommer från Fanny Lindkvist, Lesscarbs, ny kokbok Det stora Matäventyret.

Just detta receptet har jag fastat för, vet inte varför men det passar mig verkligen bra. Precis som Fanny skriver i kokboken så är detta en guldrätt, beror det på färgen tro 😉

Själva basen i receptet är blomkålsris som man färgar gult med gurkmeja, lite örtsalt sen är det bara fantasin som sätter stopp för vad man kan och inte kan lägga till.

Så här tänker jag, spenat, salladslök, rödpaprika, tomat, fänkål, aubergine och broccoli, till detta kan man sedan servera köttbullar, kyckling, köttbit, vegetarisk, halloumi eller varför inte färska räkor!! Oj det måste jag testa till helgen  😛

Se vilka härliga färger!

Skriv ut

Guldris

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2-3 msk Gurkmeja
  • 1/2 tsk Örtsalt

Välj sedan vad du önskar: spenat, salladslök, broccoli, aubergine, röd paprika, tomat osv

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålen med ett rivjärn och lägg över i en stekpanna.

  2. Lägg i en stor klick smör, kokosfett för att steka blomkåls tillsammans med de grönsaker du har valt att lägga till.

  3. Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkål och röd paprika

  4. Stek allt detta tills det mjuknar, har du grova grönsaker så tar det längre tid. Så skiva tunt eller små bitar. Jag brukar lägga på ett lock över en stund medan jag gör något annat.

Här nedanför har ni lite bilder på när jag gjort guldris, först åt vi köttbullar till, men igår åt vi kyckling till och en klick majonnäs. Mums!

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *