Västerbottenpaj LCHF

Inlägget innehåller annonslänkar för Bagaren och Kocken.
Tänk att det kan vara så himla trevligt med lite kräftskiva, västerbottenpaj och bubbel.

Precis så trevligt hade vi det i helgen då vi var bjudna på kräftskiva hemma hos våra vänner Lisa och Johan. Vi köpte med oss lite havskräftor och räkor, fixade en västerbottenpaj utan pajskal som jag hade med mig och bjöd på. Snygg pajform va!

Förra veckan köpt en ny pajform från Bagaren och Kocken, en pajform från Gerbera som är tomatröd 26  cm. Såå fin, du hittar den här och jag såg att de har fortfarande rea.

Så in och hitta din favoritfärg!

Det är alltid skoj att ha lite olika färger när de  gäller uppläggningsfat, pajformer eller gratängformer. Dukningen blir så mycket roligare då eller hur?

Skriv ut

Västerbottenpaj LCHF

Ingredienser

  • 6 st Ägg
  • 5 dl Grädde
  • 150 gram Västerbottenost, riven
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa samman allt i en skål och häll sedan över i en ugnssäker form.

  3. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.

  4. Pajen ska fortfarande vara lite dallrig/lös i mitten, den kommer att sätta sig sedan. Detta för att pajen inte ska bli torr.

  5. Funkar att servera kall som varm.

Tyvärr tog jag inte en massa kort som jag brukar, glömde totalt bort detta 🙂 sorry

Under kvällen spelade vi ett jätteroligt spel som Lisa och Johan köpt när de var på semester i Danmark. Nu kommer jag inte ihåg vad det hette men det gick ut på att kasta ett snöre där det satt två golfbollar i varje ända. Dessa skulle man kast på en ”stege” med 3 steg. 1 poäng för varje snöre som ”sitter” kvar på varje steg efter att varje par har spelat sin omgång. Först till 21 vinner.

Deras var i armeringsjärn och med riktiga golfbollar, dessa som jag länkar till är utav trä. Kanske inte lika stabilt 🙂 men kul var det!

Du kanske även gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *