Tisdagslax med broccoli

I söndags när vi kom hem från Falun gjorde jag Tisdagslax av Anne Aobadia från Vardagsgott.

Har du inte testat tycker jag att du ska göra det, väldigt gott!

Eftersom vi hade varit borta över helgen hade jag inte precis allt hemma så jag fick improvisera lite. Blandade 1 dl grädde med mjölk eftersom jag inte hade mer grädde hemma och soltorkade tomaterna var också slut. Funkade det också 🙂

Snabba tisdagsfisken

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 portionbitar lax
  • 150 gram fetaost
  • 6 st soltorkade tomater
  • 2 msk ajvar relish
  • 3 dl grädde
  • 100 gram räkor eller kräftstjärtar
  • salt , peppar
  • 1/2 dl dill

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smöra en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna
  3. Smula fetaosten över laxen
  4. Blanda samman grädde, ajvar relish, salt och peppar
  5. Hacka den soltorkade tomaterna och strö över fetaosten
  6. Häll sedan över gräddblandningen på fisken och fetaosten
  7. Grädda i ca 20 minuter
  8. När det är 5 minuter kvar häller du över räkorna
  9. Servera smörstekt broccoli med lite vitlök

Vill man inte ha broccoli till så går det bra även med brysselkål, strimlad vitkål eller spetskål osv. Det är bara fantasin som stoppar. Vi smörstekte champinjoner och broccoli med lite salladslök.

Du kanske även gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.